Followers

Saturday, March 14, 2009

IMYC Riki Program in Malacca

Assalamualaikum semua. Kali ni aku attachkan gambar-gambar perjalanan aku dengan mainboard International Muslim Youth Camp 2009 ke Melaka untuk adakan meeting bersama dengan Setiausaha Sulit kepada Ketua Menteri Melaka, Y.A.B Datuk Seri Hj. Mohd Ali b. Mohd Rustam. Selain dari meeting, kitorang survey tempat-tempat yang mungkin akan kitorang bawak participants IMYC 2009 ni. Alhamdulillah, banyak perkara yang dapat diselesaikan masa kat sana. Aku ngan semua yang pergi enjoy dengan trip kali ni. Selain selesaikan kerja yang kitorang kena buat, kitorang belajar banyak benda terutama cara-cara berurusan dengan orang-orang yang ada 'title' ni. Hurm... what a nice experience.... Yang penting kitorang punya belanja kat sana semua settle! Alhamdulillah....

Berikut gambar-gambar perjalanan kami kat Melaka:

Lunch bersama S/U Sulit Ketua Menteri Melaka. Bersama dengan En. Amran, orang yang bertanggungjawab untuk uruskan perjalanan kami di Melaka dan juga orang yang banyak membantu kami dalam program IMYC 2009. Thanks En. Amran!

Meeting di pejabat S/U Sulit Ketua Menteri. A very nice experience. Fatherly approached by En. Mozaini.

Di Pejabat Majlis Agama Islam Melaka. From left: Nurul, Encik Amran, Abang Nik (Fellow Sidiq), aku ngan Dr. Fuzi (Proncipal Sidiq).

The picture said where I am. Nak minta sponsor untuk naik Cruise secara percuma. Tapi dapat 50% off jek. Syukur laaa!

Dekat pejabat pelancongan. Nak minta sponsor goodies bag for the participants.

Dekat ofis Haji Borhanudin, nak deal harga naik cruise. Diorang discuss, aku dok lepak dengar jek. Huhu..

Beca kat Melaka. Sinonimlah Melaka ni ngan beca. Diorang dapat peruntukan dari kerajaan negeri untuk hias beca memasing.

Time ni nak bagi surat untuk naik Menara Taming Sari for free.

Kat depan Menara Taming Sari. (Tempat tinjau yang berpusing-pusing)

Superwomen and superman of the program. From left, me, Amad and Nurul. Kat Ancasa Hotel before gi dinner kat the most popular place for ikan bakar.

Dinner kat sini. Banyak giler seafood yang kitorang makan malam tu. Memacam jenis ade. Yang penting all sponsored. Nak tau berapa belanja malam tu sahaja? Almost RM500! Hohoho... But, we are really satisfied. Besh giler! Puas makan seafood.

Habis dinner, kitorang pegi try naik cruise kat sungai Melaka. Time tu dah pukul 12.00 am kot! Huhu.. Naik for free sebab dapat surat dari SU Sulit Ketua Menteri Melaka. Senangnya la hai hidup. Syukur dapat peluang yang macam ni.

Atas cruise. Memang best perjalanan malam tu naik boat. Hurm.. what a nice memory....

Esoknya (Jumaat), pergi Utem, nak jumpa SRC sana untuk discuss tourist guide untuk tourism kitorang nanti. Tapi kitorang pulang nagan hampa sebab orang yang ditunggu-tunggu tak sampai. Huhu... (pengajarannya: buat appointment awal2)

Kat Muzium, nak minta untuk masuk free masa IMYC program nanti.

Hahah.. Akhirnya dapat gak naik Menara Taming Sari ni. From left: Mohamad, aku, Kak Ina, Nurul and Ahmad

Kat atas menara taming sari. Tak silap aku, time ni kitorang kat ketinggian 650 meter kot. Nampak tempat-tempat area Melaka ni. Memang besh!

Lepas naik Menara Taming Sari, kitorang pun bertolak balik KL. Sepanjang perjalanan penuh dengan gelak tawa. Hilang tension aku. Hehe. Credit to Encik Amran, Encik Zawawi yang banyak sponsor perjalanan kitorang kat Melaka. Rasanya kitorang tak kuar satu sen pun. Huhu.. Termasuklah nak ucap terima kasih kat Kak Ina yang menceriakan keadaan kami. Sanggup sacrifice masa untuk bersama dengan kitorang. Kalo tak ada Kak Ina, susah gak kami nak bergerak. Anyhow, thanks to all. May Allah give rewards for all good deeds.

Nota kaki:
Terpaksa ponteng kelas hari Khamis. Adoiyai. Dah la banyak kali dah ponteng kelas ari khamis ni. Huhu. Caner la nak kejar study ni.

Dah cuak dengan final exam sebenarnya ni. Cool, cool Syah! huhu..

1 comment:

a.K.u said...

Hari sabtu tu akak gi gak melaka...

sampai kat Padang Pahlawan...

Terkenang sesuatu penah belaku kat kat sana.....

sesuatu yg x leh dilupa...

Hmmm..(n_n)